Obuolys! Kas slypi jame?

Naudodamiesi nešiojamuoju infraraudonųjų spindulių analizatoriumi NIR SACMI, skenuosite obuolius ir pažvelgsite į jų vidų, nesuardydami obuolio. Susipažinsite su obuolio naudingosiomis medžiagomis, kurios padeda apsisaugoti nuo širdies ir kraujagyslių sistemos ligų, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, pasižymi nuo vėžio saugančiomis savybėmis, mažina tikimybę susirgti astma, gerina virškinimą ir t. t. Įvertinsite sausųjų medžiagų, tirpių sausųjų medžiagų, organinių rūgščių, odelės ir minkštimo tvirtumo, askorbo rūgšties ir cukrų kiekius. Analizė atliekama greitai, programinė įranga akimirksniu iššifruoja informaciją ir obuolių savybės pateikiamos ekrane. Kadangi tyrimui naudosite skirtingų veislių obuolius, apibendrindami informaciją galėsite palyginti jų savybes ir suformuluoti išvadas.
Galėsite atlikti ir kitų vaisų ar uogų analizę. Tik nepamirškite jų atsinešti!
Ypatingą atmosferą, skatinančią domėtis mokslo pasauliu, laboratorijoje kurs interaktyvusis žaisliukas – burbuliatorius.

 
Įrašas paskelbtas kategorijoje . Įsiminti nuorodą.