Maisto medžiagų nustatymas įvairiuose tirpikliuose

11.00–11.45, lapkričio 24 d., Žemynos laboratorija Organizuoja: Vilniaus Žemynos gimnazija

Atlikdami integruotą biologijos ir chemijos tiriamąjį darbą, susipažinsite su pagrindinėmis maisto medžiagomis, jų savybėmis ir funkcijomis. Laikydamiesi sveikos gyvensenos principų, iš pateiktų pavyzdžių savarankiškai susikomplektuosite pusryčius, pietus ar vakarienę. Naudodamiesi įvairiais reagentais, išmoksite nustatyti angliavandenius, riebalus ir baltymus pasigamintuose tirpaluose. Darbo pabaigoje įsivertinsite elektroninėje erdvėje.

Maisto medžiagų nustatymas įvairiuose tirpikliuose

12.00–12.45, lapkričio 24 d., Žemynos laboratorija Organizuoja: Vilniaus Žemynos gimnazija

Atlikdami integruotą biologijos ir chemijos tiriamąjį darbą, susipažinsite su pagrindinėmis maisto medžiagomis, jų savybėmis ir funkcijomis. Laikydamiesi sveikos gyvensenos principų, iš pateiktų pavyzdžių savarankiškai susikomplektuosite pusryčius, pietus ar vakarienę. Naudodamiesi įvairiais reagentais, išmoksite nustatyti angliavandenius, riebalus ir baltymus pasigamintuose tirpaluose. Darbo pabaigoje įsivertinsite elektroninėje erdvėje.

Maisto medžiagų nustatymas įvairiuose tirpikliuose

13.00–13.45, lapkričio 24 d., Žemynos laboratorija Organizuoja: Vilniaus Žemynos gimnazija

Atlikdami integruotą biologijos ir chemijos tiriamąjį darbą, susipažinsite su pagrindinėmis maisto medžiagomis, jų savybėmis ir funkcijomis. Laikydamiesi sveikos gyvensenos principų, iš pateiktų pavyzdžių savarankiškai susikomplektuosite pusryčius, pietus ar vakarienę. Naudodamiesi įvairiais reagentais, išmoksite nustatyti angliavandenius, riebalus ir baltymus pasigamintuose tirpaluose. Darbo pabaigoje įsivertinsite elektroninėje erdvėje.

Plazmolizė

14.00–15.30, lapkričio 25 d., Žemynos laboratorija Organizuoja: Vilniaus Žemynos gimnazija

Dirbdami poromis, pasiruošite skirtingų koncentracijų gliukozės tirpalus. Tam jums reikės prisiminti matavimo dydžius ir formules.  Taip pat patobulinsite preparatų ruošimo ir darbo su mikroskopu įgūdžius. Stebėdami raudonojo svogūno ląstelių, paveiktų skirtingų koncentracijų gliukozės tirpalais, mėginius, palyginsite gautus rezultatus. „Kahoot“ programa padės įtvirtinti įgytas praktines žinias.